Contact

Mobiel 06 1637 0943

email: jeannettemaarse@gmail.com

Adres van de praktijk: Dorpsstraat 51, 7218 AC Almen

De ingang is aan de zijkant, aan de Staringweg bij het witte hek bij de parkeerplaats

 

Jeannette Maarse

werkt sinds 1990 in de geestelijke gezondheidszorg. Ze heeft in de loop der jaren als dramatherapeut en als psychomotorisch therapeut op verschillende behandellocaties gewerkt met volwassenen en jong volwassenen. Daarvan heeft ze ruim 10 jaar bij een specialistisch centrum voor eetstoornissen gewerkt. Daarnaast heeft ze als trainer gewerkt met mensen met arbeidsgerelateerde problematiek. Ook was ze gastdocent aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Sinds 2007 heeft ze haar eigen praktijk, Movere, praktijk voor levenskunst.

In haar praktijk biedt ze een combinatie aan van dramatherapie en psychomotorische therapie aan cliënten met uiteenlopende problematiek.

***

Haar werk wordt sterk beïnvloed door het gedachtengoed van de School voor Zijnsoriëntatie. Sinds 2001 is ze verbonden met de School. Zijnsoriëntatie is een combinatie van het boeddhisme en de westerse psychologie. Zij heeft de boeddhistische invloeden in haar leven en werk geïntegreerd.

Ze heeft ze zich gespecialiseerd in de behandeling van trauma en hechtingsproblematiek. Ze is gecertificeerd sensorimotor therapeut oftewel Certified Advanced Practitioner Sensorimotor Psychotherapy®

Ze is senior geregistreerd lid van de Nederlandse Vereniging voor Psychomotorische therapie (NVPMT), aangesloten bij de Federatie voor Vaktherapeutische Beroepen (FVB).
 
chalet buitenchalet buitenchalet buiten
 

Jeannette: ” ‘Movere’ betekent ‘bewegen’. In mijn eigen leven heb ik gezocht naar mijn beweegredenen. Hoe wil ik leven en wat is waardevol? Hoe ga ik om met tegenslagen, met pijn en verlies? Hoe kan ik genieten?
Ik heb ervaren dat het echt een hele kunst is om op een bewuste, open en liefdevolle manier te leven. Om alles wat het brengt te waarderen, hoe moeilijk of pijnlijk het soms ook kan zijn.
Zo  is ‘Movere, praktijk voor levenskunst’ ontstaan. Een plek om stil te staan bij jezelf, om in beweging te komen en om te leren en te ontdekken hoe je je leven vorm wil geven.