Ervaringsverhalen

Vrouw, 39 jaar

De sessies bij Jeannette waren geïntegreerd in een laagfrequente psychotherapie elders. Dat was een ontzettend mooie en waardevolle combinatie. Ik heb geleerd naar de taal van mijn lichaam  te luisteren. Ik dacht dat ik dat al deed, maar ik leerde dat ik daar nog behoorlijk ‘met mijn hoofd’ bovenop zat. Indrukwekkend hoe we in de sessies steeds een kleine reis maakten om vanuit het lijf te ontdekken wat er te voelen valt, wat er losgelaten mag worden en wat er nodig is. In het veilige contact met Jeannette en haar begeleiding, durfde ik dat toe te laten. Het heeft me een grote stap voorwaarts gebracht in mijn proces naar het terugvinden van mijzelf, de zachtheid van de taal van het lijf en de kracht die dat geeft!

Elise, 29 jaar

De sessies zijn voor mij van grote toegevoegde waarde geweest. Ik heb meerdere ervaringen met reguliere gesprekstherapieën, maar had altijd het gevoel iets te missen. Ik kwam met die gesprekken wel bij de oorzaak en het gaf me begrip over wat er in mij gebeurde en me dwarszat, maar het lukte me steeds niet om er echt iets mee te doen. Het bleef teveel alleen maar in mijn hoofd, waardoor ik nog verder van mezelf verwijderd raakte.
Met de sessies van Jeannette heb ik ervaren hoeveel spanning/ trauma er nog vastzat in mijn lijf. Door hier naartoe te gaan en het te doorleven en lichamelijk te uiten, vóelde ik ineens echt de verandering,waar ik eerder alleen over had gehoord. Via deze psychomotorische techniek werd het ineens echt en ervoer ik enorme opluchting. Ik leerde inzien hoeveel mijn lichaam mij te vertellen heeft en hoe ik daar meer adequaat mee om kan gaan. Nu ben ik veel bewuster van paniek die soms opkomt (wanneer ik uit de window of tolerance ben) en heb ik tools gekregen om in contact te blijven met mijn lichaam , waardoor ik aanwezig kan zijn en blijven.

Jeroen, 37 jaar

Toen ik na een verwijzing van de praktijkondersteuner met Jeannette ging kennismaken, wist ik nog niet zo goed wat ik moest verwachten. En na dat gesprek eigenlijk nog steeds niet helemaal, maar wel dat het goed voelde. Wat ben ik blij dat ik ervoor gekozen heb om haar mijn vertrouwen te geven! Tijdens de sessies kon ik mijn verzamelde moeilijke momenten bespreken, en gingen we aan de hand van de signalen van mijn lichaam op zoek naar de bron van pijn en verdriet. Dat is best spannend om te doen, maar ook als je diep in pijnlijke herinneringen en emoties duikt is Jeannette er altijd om je veilig te begeleiden en te helpen ontdekken hoe je daar zelf mee om kan gaan. Nogmaals bedankt.

Annemarie, 43 jaar

De therapie die ik bij Jeannette heb gevolgd, heeft ervoor gezorgd dat er fundamentele zienswijzen bij mij zijn veranderd. Ik heb geleerd dat er in mij allerlei rollen zitten die een functie hebben. Soms was de functie die ze uitoefenden niet meer nodig, of kon het wel een tandje minder. Door inzicht te krijgen in deze rollen kon ik ze beter begrijpen en aansturen. Hierdoor veranderde mijn inzicht van mij altijd aangevallen voelen en constant op mijn hoede zijn, naar inzien dat het niet altijd aan mij ligt en dat ik oké ben zoals ik ben. Ik ben gaan inzien waar mijn grenzen liggen en hoe ik daar steeds overheen ging. Ik heb geleerd waar mijn pijnpunten zitten en hoe ik daarmee kan omgaan. Alles op een veilige en opbouwende manier. Voor mij heeft dit geresulteerd in een grotere window of tolerance, waardoor ik mij veel rustiger voel, meer in balans en harmonie met mijzelf en mijn omgeving.

André, 49 jaar

Ik ben dankbaar dat mijn werkgever mij in de gelegenheid heeft gesteld om de sessies bij Jeannette te volgen.  Jeannette, jou ben ik dankbaar voor je deskundigheid, de liefdevolle spiegels die je me voor hebt gehouden en de onvoorwaardelijkheid waarmee je elke sessie vulde. Ook ben ik mezelf dankbaar.  Mijn lichaam heeft het patroon van omleidingen om mijn gevoel, doorbroken. Mijn gedachten hebben mijn patronen helder gekregen.. Mijn kinddelen  hebben zich aangediend en mijn volwassen ik heeft ze omarmt en andersom. Het was een intense weg die wordt vervolgd met een nieuwe basis van liefde en kwetsbaarheid. Mijn strijd is een kwaliteit geworden, die ingezet kan worden als het nodig is

Kim, 37 jaar

De veiligheid die Jeannette bood bij het onderzoeken van mijn schaduwkanten, de stukjes van mezelf die ik het liefst verberg voor iedereen en vooral ook voor mijzelf, heeft ervoor gezorgd dat ik mijn gedragspatronen beter ben gaan begrijpen. Hierdoor ben ik liefdevoller naar mezelf geworden en ben ik aan het leren om mijn waarheid uit te spreken. Onder andere door grenzen te stellen en te laten zien dat ik meer ben dan het kleine meisje binnenin mij, namelijk een volwassen vrouw die intuïtief duidelijk heeft wat ze wil en hiernaar durft te handelen.

Elke sessie heeft Jeannette me begeleid om de weg naar binnen te bewandelen. Waar ik zelf normaal gesproken al omgekeerd zou zijn, durfde ik door de gecreëerde veilige ruimte tijdens de sessie verder op zelfonderzoek te gaan. De weg was vaak uitdagend en ging af en toe langs steile kliffen, want ik kwam dingen tegen, waarvan ik niet wist dat ze in mij leefden. Echter, aan het einde van elke therapiesessie had ik het gevoel dat ik weer was aangekomen op de juiste bestemming.

Ik heb geleerd dat alle stukjes in mij van waarde zijn en er mogen zijn. Ik vind het mooi hoe de signalen van mijn eigen lichaam als ingang dienden om op zelfonderzoek te gaan om mijn gedragspatronen en emoties te onderzoeken. Het heeft de band met mijn lichaam versterkt en me laten ervaren hoe het fysieke -, mentale -, emotionele – en spirituele lichaam elkaar beïnvloeden. Daarnaast ben ik erg dankbaar voor de handvatten die Jeannette mij heeft gegeven en ik in haar bijzijn zelf heb mogen ontdekken, om voor mezelf te kunnen zorgen. Hierdoor durf ik steeds vaker de verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen pad, mijn eigen leven.

Vrouw, 61 jaar

Een intake en 7 sessies waren nodig om meer rust te ervaren in mijn lijf en in mijn hoofd en hart. Ik ben blij dat ik bij jou nog wat liggende losse draadjes heb kunnen afhechten. En dat ik heb geleerd om meer te luisteren naar wat mijn lijf voor signalen geeft en te voelen wat ik nodig heb. Dankjewel.

Vrouw, 49 jaar

Dank je wel Jeannette, voor het mij begeleiden naar dit punt waarop ik nu ben. Ik voel me sterker, krachtiger en zeker over de toekomst. Het was een mooi proces, waarin ik vaak verwonderd was over wat er gebeurde. Ik heb er veel aan. Wanneer ik soms last heb van mijn gedachten, haal ik beelden op van sessies met de hoepels. Dan snap ik weer wat er gebeurt en kan ik verder. Voorheen zou ik ontregelen en vastlopen in mijn hoofd,  Ik vond de manier waarop je me begeleidde echt fijn. Je gaf me rust en duidelijkheid. Ik vind het mooi om terug te kijken en te voelen dat ik trots ben. Met alles was ik geleerd heb en hoe ik veranderd ben, heb ik vertrouwen in wat nog gaat komen.

Vrouw, 48 jaar

Ik ben je zeer dankbaar voor de hulp en ondersteuning, en vooral het inzicht wat je mij gegeven hebt in mijzelf! Ik heb weer leren voelen….. en Leven! Ik ben dichter bij mijzelf gekomen, waardoor ik veel meer Geluk ervaar. Ik heb vooral veel geleerd over mijzelf en mijn Innerlijk Kind. Deze bewustwording maakt dat ik zachter naar mijzelf kijk………..

Vrouw, 24 jaar

Ongeveer anderhalf jaar geleden wilde ik totaal niet stil staan bij negatieve emoties. Ik schaamde mij hiervoor en vond het onterecht om deze emoties te hebben. Jeannette heeft naar mij zonder oordeel gekeken en geluisterd naar mijn verhalen.
In die verhalen heeft ze mij stil gezet en mij bewust gemaakt van mijn lichaam en wat mijn lichaam aangeeft te willen. Bijvoorbeeld bewegen, wegduwen of trillen. Ik ben gaan oefenen hier gehoor aan te geven. Stap voor stap ben ik meer naar mijn lichaam gaan luisteren en vooral gaan waarderen.

Nu anderhalf jaar later voel ik mij als mijzelf, durf ik contact te maken met mijn lichaam, gevoelens en gedachten. Ook durf me te uiten naar anderen. Ik kan iedere emotie die er maar tevoorschijn komt, laten zijn.

Nare dingen uit het verleden zijn niet altijd op te lossen en ik heb geleerd dat dat ook niet hoeft. Luisteren naar mijn emoties, deze durven te uiten en patronen doorbreken, maken dat ik meer  contact met mezelf heb. Ik ben  gelukkiger en sta positiever in het leven.

Vrouw, 36 jaar

Ruim een jaar geleden zat ik midden in een burnout, vermoeid, gesloten, niet wetend wat ik wilde en welke kant ik uit moest. Ik zat veel in mijn hoofd en negeerde mijn lichaam en gevoel compleet. Onder begeleiding van Jeannette heb ik geleerd open te staan voor mijn gevoel en te luisteren naar mijn lichaam. De oefeningen waren soms erg confronterend, maar het diende wel als eye-opener voor mijn handelen en vooral mijn niet-handelen. Ik kon en kan oude vastgeroeste patronen doorbreken. Ik weet nu wat ik eigenlijk echt voel en wil.

Momenteel heb ik weer werk, voel ik me energiek, weet ik meer wat ik wil en kom ik meer op voor mezelf en mijn behoeften.

Vrouw, 62 jaar

Alle dank voor deze bijzondere, liefdevolle Jeannette die door haar begeleiding /behandeling mijn hart heeft geopend, waardoor ik meer grip op mijn leven heb gekregen. Ik besef dat mijn leven de moeite waard is om door te gaan met leven.

Vrouw 35 jaar

De therapie bij Jeannette heb ik als prettig en veilig ervaren. Ze is betrokken en kan liefdevol confronteren. Jeannette’s kracht is dat ze snel tot de kern weet te komen. Jeannette kan dit koppelen aan een (levens)thema en daar met lichaamsgerichte oefeningen bij aansluiten.

Door de therapie bij Jeannette heb ik geleerd om meer contact te maken met mijn lichaam en met de signalen die het afgeeft in plaats van enkel in en vanuit mijn hoofd te leven. Ik heb meer zicht gekregen op onderliggende patronen en problematiek. Samen hebben we onderzocht wat ik belangrijk vind in dit leven en hoe ik daar ook meer ruimte voor kan maken.

Jeannette, dankjewel voor alles! Je bent een fantastisch mooi mens!

Man, 62 jaar

Ik vond het heel zinvol en fijn om bij Jeannette PMT te volgen. De oefeningen, de emoties, het onderzoeken en aangeven van grenzen,  maar vooral ook het vertrouwen, hebben mij geholpen om weer een stukje dichter bij mezelf te komen. Daarvoor wil ik haar heel hartelijk bedanken.

Vrouw, 31 jaar,

Jou ben ik ook erg dankbaar Jeannette!
We doen o zo goed werk voor mij. Het geeft me zoveel goeds dat ik bij je terecht kan en ik bij jou begrip voel voor wat ik voel. Zo kan ik echt aan mezelf werken en mezelf beter snappen. Elke keer als ik wegga (en de tijd erna) dan voel ik het … Dan voel ik dat het me verrijkt zo’n bezoek aan jou. Bedankt dat je naast me blijft staan en je me al zo lang bijstaat.

Sandra, 39 jaar

Via mijn osteopaat kwam ik bij Jeannette. Mijn leven lang liep ik telkens tegen een muur. Mijn lijf zette iedere keer de rem erop en ik begreep niet hoe ik hiermee aan moest. Ik wilde verder! Jeannette heeft mij op een prachtige manier geholpen om oud zeer op te ruimen. Dit klinkt misschien wat zweverig, maar ik zou niet weten hoe ik het anders moet verwoorden. Binnen een veilige omgeving en de deskundige begeleiding van Jeannette heb ik traumatische ervaringen daar kunnen verwerken, waar het nodig was. Doodeng, maar ook bevrijdend. Kwartjes vallen op hun plek. Geduld, rust en vertrouwen. Dat is wat ik voor een groot gedeelte terug heb gekregen. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor.

Ik = (weer) ik. DANK

Vrouw, 40 jaar

De psychomotorische therapie is voor mij enorm waardevol geweest. Voordat ik aan de therapie begon zat ik heel erg in mijn hoofd, was continu met de gedachten ergens, maar niet bij het hier en nu. Mijn gedachten gingen echt met mij op de loop en waren meestal negatief. Bijvoorbeeld: je ziet er niet uit, je bent niets waard, waarom heb je daar niet aan gedacht, waarom kun je het huis niet op orde houden etc. Ik had totaal geen eigenwaarde en ook niet het besef om bij vrienden of familie hulp te vragen. Ik doe het wel alleen, was mijn motto.

Gelukkig heeft de therapie mij heel veel goeds gebracht: mijn hoofd is vrij van gedachten, ik heb genoeg eigenwaarde om iedere dag weer positief te zien en te genieten van de dingen die ik doe en van mijn gezin. Het stukje hulp vragen blijft nog lastig voor mij, maar ik ben me er wel bewust van dat het niet erg is om aan te geven dat iets niet lukt. En ik laat me niet meer zo leiden door anderen, ben niet meer bezig met wat anderen zeggen of ervan zullen denken. Ik ervaar alles veel gemakkelijker, veel relaxter. Kortom, ik zit goed in mijn vel en ben Jeannette echt heel erg dankbaar voor de manier waarop zij mij heeft geholpen. Ze luistert goed, weet je echt bij de kern van het probleem te brengen en geeft tips om hiermee aan de slag te gaan. Ik heb er echt enorm veel aan gehad!

Man, 47 jaar

Van denken naar voelen: “de problemen te lijf gaan”. Ik ben een hele slimme denker. Mijn mentale kracht geeft mij comfort. Dat is leuk, maar heeft er ook voor gezorgd dat ik steeds mijn depressieve klachten vanuit het mentale het hoofd heb proberen te bieden. Voor ik bij Movere kwam heb ik verschillende ‘praat’therapieën gevolgd. Die hebben mij tot op zeker hoogte geholpen; vooral doordat ze mij inzicht gaven.

Bij Jeannette Maarse heb ik ook wel gepraat, maar vooral gevoeld en gedaan. Door haar behandeling heb ik mijn problemen vanuit een fysiek ervaren benaderd. Ik heb gevoeld waar bij mij knopen en blokkades zaten. Ik heb plekken in mijn lijf gevonden waar zich verdriet en boosheid ophoopte en samenklonterde. Daarna hebben we liefdevol en vanuit vertrouwen die plekken zachter gemaakt. Hierdoor is weer veel meer gevoel gaan stromen en zijn mij klachten significant afgenomen.

Christel, 44 jaar,

Het is ongelooflijk hoeveel wijsheid er in je lichaam zit. En hoe vaak ik het gevoel had alleen maar een hoofd te zijn, terwijl ik nooit naar mijn lichaam luisterde. Jeannette laat op wonderbaarlijke wijze zien wat je lichaam je kan vertellen over je staat van zijn, wie je bent en hoe overtuigingen uit het verleden nog steeds doorwerken in je fysieke lichaam.

Elke keer werkten we een door mijzelf gekozen onderwerp verder uit en steeds stond ik weer versteld over het verloop en de uitkomst van de sessie. Jeannette laat je zelf voelen en ervaren, waarbij ze op de achtergrond een kalme en warme aanwezigheid is. Ik ben me meer bewust geworden van mijn lijf en ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen. En heel belangrijk, heb ik geleerd om meer mijn grenzen aan te geven en te bewaken. Je lichaam is een prachtig instrument, dat vaak al eerder signalen aangeeft voordat je hoofd het überhaupt kan beredeneren.
Jeannette, bedankt voor de geweldige ervaringen!

Mathijs, 28 jaar

In maart 2017 ben ik via Argo bij Jeannette terechtgekomen. Mijn hulpvraag aan Jeannette was: hoe kan ik met de spanning in mijn lichaam omgaan en de daar uit voortkomende lichamelijke klachten? Ook wilde ik graag bereiken dat ik vertrouwen in mijn lichaam kon hebben en me veilig en sterk kon voelen bij mijzelf.

Tijdens de sessies heeft Jeanette mij geleerd mijn angst/paniekgevoelens te herkennen. Zo lukt het mij beter de lichamelijke reacties, die uit de spanning voortkomen, te plaatsen en durf ik spannende situaties beter aan te gaan. Ik ben niet meer bang voor het gevoel dat bij spannende situaties ontstaat omdat ik heb geleerd hoe ik hiermee om kan gaan.

Wat ik heel prettig vond aan de therapie was dat ik zelf lastige situaties kon inbrengen. Vaak bracht ik tijdens de sessie een nog komende gebeurtenis in, die bij mij een angst/paniekgevoel opwekte. Wat ik een grote kracht vind van Jeannette is, dat ze luisterde naar mijn vraag en daar direct oefeningen bij kon toepassen die voor mij erg helpend zijn geweest. Elke sessie kwam ik terug met het gevoel weer een stap verder te zijn.

Nu ik de therapie heb afgesloten, gebruik ik de tools die Jeannette mij gegeven heeft in veel situaties. Ik heb vertrouwen gekregen in mijzelf en in mijn lichaam, ik voel me steeds sterker en veiliger bij mijzelf.

Ik houd er normaal niet van om iemand een 10 te geven aangezien dan eigenlijk alles perfect moet zijn geweest. Maar ik kan simpelweg niks bedenken wat ik tijdens mijn behandeling anders had willen zien. De enige tip die ik kan geven is om vooral op deze manier door te blijven gaan met de behandelingen!

Vrouw, 31 jaar

Twee- en een half jaar geleden ben ik via Argo bij Jeannette terecht gekomen. Ik had angstklachten, paniekaanvallen, was onzeker en onrustig. Ik zat vooral veel in m’n hoofd en voelde maar weinig. Ik had de behoefte aan meer rust door dichter bij mezelf te komen. Onder de liefdevolle en deskundige begeleiding van Jeannette ben ik mijn eigen proces aangegaan. Dit bestond uit signaleren in mijn lijf wat dat aan gaf en van daaruit volgen wat het betekende. Zo kwam ik stapje bij stapje, beetje bij beetje, dichterbij mezelf.

Ik heb waanzinnig moeilijke momenten gehad maar ook ontzettend mooie ontdekkingen gedaan. Het traject is geresulteerd in het resultaat waar ik op had gehoopt, maar niet had durven dromen; ik kan oprecht zeggen dat ik dichter dan ooit bij mezelf ben, kan handelen vanuit m’n gevoel en respect heb voor wat dat zegt, zonder me druk te maken over wat anderen daar misschien wel niet van denken. Dit geeft me een gevoel van vrijheid en rijkdom die eigenlijk niet in woorden te vatten is.

Ik ben Jeannette erg dankbaar voor de wijze waarop ze me in het hele proces begeleid heeft. Ze heeft erg goed aangesloten bij mijn behoefte, wat ik nodig had en heeft me met heel veel zachtheid en veiligheid ondersteund. Ik zou iedereen, die behoefte heeft aan meer contact met zichzelf, bezinning vanuit een hulpvraag of ondersteuning nodig heeft, aanraden eens met Jeannette te gaan praten. Ze was mijn rots in de branding; nu ben ik dat zelf en dat voelt rete goed!

Nadia, 31 jaar

Voor mij werkte het erg goed om niet alleen over mijn hulpvraag te praten, maar het direct in mijn lichaam te ervaren. Hierdoor kon ik me de lessen nog meer eigen maken. Ik heb veel beter leren voelen wat er in me gebeurt. Ook heb ik veel meer leren vertrouwen op wat mijn lichaam aangeeft en het accepteren. Ik vond de oefeningen wel soms spannend, maar het hielp enorm dat er altijd ruimte was om dat aan te geven, een stapje terug te doen, of door te gaan met wat zich hierdoor weer aandiende. De behandelruimte vond ik erg mooi. Ik kreeg het gevoel in de sauna te zijn, passend bij een moment van aandacht voor mezelf. Ik voelde me van het begin op mijn gemak bij Jeannette. Ik kon bij haar gemakkelijk mijn emoties er laten zijn. En dat zegt voor mij heel wat.