Wat biedt Movere

Therapie

Therapie bestaat uit het onderzoek naar je motieven en drijfveren in het leven. Ieder mens ontwikkelt vanaf de geboorte, in zijn leven een beeld van het leven en hoe het in elkaar zit. Dit wordt ook wel ‘plattegrond’ genoemd. Met deze plattegrond vind je je weg in het leven. Je plattegrond bestaat uit een samenhangend geheel van opvattingen, gedachten en beelden, gevoelens en lichaamspatronen. Toch kan het gebeuren dat je je ongelukkig voelt, nare gevoelens ervaart als angst, somberheid of woede, of dat je het gevoel hebt dat je vastloopt. Opgebouwde beelden op basis van je vroegere ervaringen in het leven, passen niet meer. Het leven vraagt iets nieuws van je, maar je weet niet zo goed wat.

Binnen de therapie verken je jouw plattegrond en onderzoek je welke bestaande beelden van het leven niet langer passend zijn. Wie ben je nog meer en wat je wil in het leven? Via gesprekken en de taal van het lichaam ga je op zoek naar nieuwe antwoorden.

Training

De training bestaat uit het ontwikkelen van een nieuwe manier om jezelf en de wereld om je heen te ervaren.

In de training gaat het niet om de ervaringen in je leven, ook wel je ‘verhaal’ genoemd, maar om de houding die je naar je ‘verhaal’ hebt. Het grootste deel van de tijd leven we in ons verhaal, willen we het veranderen, oplossen, analyseren etc.etc.

Via meditatie leer je je verhaal los te laten. De meditatie heeft verschillende mogelijkheden. Zo kan het in de vorm van de zitmeditatie of in vorm van beweging en dans.

Coaching

Wanneer je op zoek bent naar begeleiding bij specifieke situaties in het leven, zoals werk, relatie of gezin, biedt Movere het volgende:

via rollenspel, voice dialogue en pyschodrama onderzoek je hoe de ongewenste situatie is ontstaan of blijft ontstaan en hoe je dit kan be├»nvloeden. Je oefent in een ‘als-of’ situatie om het vervolgens te leren toepassen in je dagelijks leven.

De drie genoemde begeleidingsvormen kunnen in combinatie of apart aangeboden worden, afhankelijk van de vraag.